Foto pavlova 1200x700.png

Ingredienser

Til 8 personer

Marengsbunn

4eggehviter
150 gsukker
1 tsbalsamico-edikk
1 ssmaisenna
50 gmelis

 

Fyll og topping

Vaniljekrem eller pisket krem
friske bær
melis

Pavlova med bær

Pavlova-kaken er perfekt å servere til 17. mai, konfirmasjoner og sommerbursdager. Vi deler her inspirasjon til festen. Du kan velge mellom å lage en stor marengsbunn, eller mange små, slik som vi har gjort her. Oppskriften utgjør rundt 8-10 små Pavlova-bunner.

Lag gjerne marengsbunnen noen dager i forveien, oppbevar den tørt og innpakket i bakepapir, så holder den seg. Pynt med vaniljekrem og bær rett før servering.

 

Slik gjør du

 1.      Bland sammen en luftig marengs
  Ha romtempererte eggehviter i en kjøkkenmaskin, bruk visp og pisk de litt sammen før du tilsetter sukkeret litt av gangen. Pisk så blandingen til du har en hvit og luftig marengs. En kontrollregel er at den ikke skal falle av vispen. Gjør den det, har du pisket for hardt.Tips! Du kan gjerne ha i litt rødt fargepulver for å sette farge på marengsen.

 2.       Tilsett resten av ingrediensene
  Slå av maskinen, sikt inn melis og så maisenna. Tilsett balsamicoeddik, og vend alt forsiktig sammen med en slikkepott til alt er blandet. Ha så marengsen over i en sprøytepose.

 3.       Sprøyt ut bunnen
  Dekk et stekebrett med bakepapir og bruk sprøyteposen til å sprøyte ut pavlovabunner. Du kan velge mellom å lage én stor, eller flere små bunner på ca. 10 cm i diameter, som bildet viser

 4. Stek og avkjøl
  Forvarm ovnen til 100°C, og stek marengsen i 45 minutter. Skru så ned varmen til 90°C, og stek videre i ca. 1 time. Når marengsen er ferdigstekt slår du av varmen, og lar den stå i ovnen til den er kald. Beregn 30-60 minutter på avkjøling. Når pavlovaen er ferdige, skal de være sprø utenpå og seige inni.

 5. Pynt!
  Topp pavlovaen med pisket krem eller vaniljekrem, og avslutt med friske bær. Bruk gjerne en sprøytepose til å fordele kremen fint. For best mulig resultat kan du med fordel lage klar marengsbunnen dagen før, og pynte med vaniljekrem og bær rett før servering.

  Foto: Schjærven