Fastelavn 2 B1200xH700px (1).jpg

Ingredienser

Ca. 20 stk. Boller

1 kghvetemel
550 gh-melk
170 gsukker
15 gsalt
5 gkardemomme
1 stkegg
50 ggjær
150 gmykt smør i terninger

 

Vaniljekrem

5 dlh-melk
90 gsukker
1 stkvaniljestang
2 stkegg (ca.100g)
35 gmaizenna

 

Fyll

5 dlfløte
 friske jordbær
 melis

Deilige fastelavnsboller

Snart er det Fastelavn, en god anledning til å glede noen med deilige fastelavnsboller fylt med vaniljekrem og rørte jordbær. Vi deler gjerne vår oppskrift.

Boller

  1. Vei opp og ha alle ingrediensene unntatt smøret i en eltebolle, kjør i 15 minutter på lav fart til deigen slipper bollen. Tilsett romtemperert smør i små terninger og elt deigen i ytterligere 5 minutter, til smøret er godt eltet inn og deigen slipper i kantene på bollen.
  2. Dekk til bollen med et klede og sett til heving til dobbel størrelse på et lunt sted.
  3. Del deigen i emner på ca 100 gram hver og trill ut boller. Legges på et brett med bakepapir og sett til etterheving i en times tid. Pensle bollene med et sammenpisket egg.
  4. Stek bollene på 200 grader i ca. 15 minutter til de er gyllene og fine

 

Vaniljekrem

  1. Rør sammen egg og maizenna i en bolle til blandingen er glatt og uten klumper. 
  2. Ha melk og sukker i en tykkbunnet kasserolle. Snitt vaniljestangen på langs og skrap margen ut av stangen, ha både marg og vaniljestang i melken. Sett til koking. 
  3. Når melkeblandingen koker, helles halvparten av den i eggeblandingen under omrøring. 
  4. Hell blandingen av egg og melk tilbake i kasserollen og kok opp under omrøring. La kremen koke i 2 minutt mens du rører godt. 
  5. Trekk kasserollen fra varmen og ta ut vaniljestangen. 
  6. Avkjøles. 

 

Fyll

  1. Pisk fløte til krem og bland 50/50 med vaniljekrem.
  2. Del bollene i 2, fyll bunnen med krem og rørte jordbær, legg på toppen av bollen og dryss med melis. 

 

Foto: Schjærven