Grove lunsjvafler Jordbærpikene (1).jpg

Ingredienser

ca 10 plater

50 gfin sammalt hvete
200 ghvetemel
4 dlkefir eller kulturmelk
5 stkegg
50 gsmeltet smør
4 sssukker
1 tsbakepulver
1 tsmalt kardemomme
100 ghavregryn

Smør til steking

Grove lunsjvafler

Her får du oppskriften på deilige og mettende lunsjvafler som passer godt til salt pålegg - nyt lunsjen!

 

 

Slik gjør du

  1. Hell mel i en bolle og spe med 1/3 av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å få en glatt røre uten melkeklumper.
  2. Rør inn egg og tilsett smeltet smør, sukker, bakepulver og kardemomme. Bland inn havregryn til slutt.
  3. La røren stå og svelle i minst 1/2 time. Dette er viktig for å få luftige vafler. Husk at havregryn trenger lengre svelletid enn mel. 
  4. Stek vaflene og server dem med godt pålegg til. Vi har fylt vaflene med vellagret skinke, avokado, fetaostkrem, bladspinat og karse. 

 Kos deg!