OstekakeJUL_1920x1080.jpg

Ingredienser

Pepperkakebunn

300 gPepperkaker
150 gSmør

 

Ostekrem

5 dlFløte
500 gKremost naturell
200 g Sukker
1/2 tsKanel
6 platerGelatin
0,5 dlSitronsaft
1,5 dlAppelsin og skallet av 1 appelsin

 

Gelelokk

100 gSukker
4 dlAppelsinjuice
6 platerGelatin

Ostekake med smak av jul

Vi elsker jul, og nå lukter det kanel og klementiner på kjøkkenet vårt. 

Ostekaken vår har bunn av knuste pepperkaker og ekte smør, og ­fløyelsmykt ostefyll med kanel og et gelelokk laget av friskpresset appelsin. Ikke for å skryte, men ostekaken vår kan få de fleste juledesserter til å blekne.

 

Pepperkakebunn 

  1. Kjør pepperkakene i en kjøkkenmaskin og ha de knuste pepperkakene i en bolle.
  2. Hell i smøret og bland godt. Fordel et jevnt lag med kjeks- og smør­blandingen i bunnen av en springform med bakepapir i bunn.
  3. Sett i kjøleskap, så den får satt seg mens du lager ostekremen.

 

Ostekrem 

  1. Pisk fløten til krem og sett til kjøling.
  2. Pisk kremost, sukker og kanel glatt.
  3. Legg gelatinplater i bløtt i kaldt vann – la ligge ca. 5 min.
  4. Kok opp sitronsaft og trekk ­kjelen fra platen.
  5. Klem ut overflødig vann av gelatinplatene, bland det i sitronsaften og tilsett appelsinjuice og appelsinskall (vask appelsinen godt, kun det ytterste skallet av appelsinen).
  6. Vend appelsinblandingen inn i kremostblandingen. Vend så inn lettpisket krem.
  7. Fordel den ferdige kremostmassen i springformer. Løft kakeformen og dunk den lett i benken for å få en jevn overflate.
  8. Sett kaken på kjøl og la den stivne før gelelokk legges på.

 

Gelelokk

  1. Kok opp halvparten av appelsinjuicen og sukkeret. Trekk kjelen av platen og tilsett oppbløtte gelatinplater, klem ut overflødig vann.
  2. Ha i resten av den friske appelsinjuicen. Avkjøl før geleen helles over ostekaken.
  3. Sett kaken på kjøling.