fiskesuppe_web (1).jpg

Ingredienser

2 stksitrongress
1/2rød chili
2 ssrevet ingefær
2 stkhvitløksbåter
 Solsikkeolje til steking
1 litergod fisk- eller grønnsakskraft
1 literkokosmelk
3 sssoyasaus
3 ssfishsauce
 Paprika, paksoi, vårløk, gulrøtter i strimler
 Laksefilét i terninger

Asiatisk fiskesuppe

Med ingredienser som deilig kremet kokosmelk, sitrongress, chili og ingefær gir fiskesuppen vår deg et hint av Asia rundt middagsbordet. En favoritt til både hverdag og fest.

 

Slik gjør du:

  1. Knus den brede enden av sitrongresset lett med baksiden av en kniv.
  2. Skjær chilien i tynne strimler.
  3. Riv ingefær og hvitløk.
  4. Varm litt olje i en kasserolle. Tilsett sitrongress, chili, hvitløk og ingefær. La det frese under omrøring i et par minutter over middels sterk varme til det er blankt.
  5. Tilsett kyllingkraft og halvparten av kokosmelken. Kok opp og la suppen småputre/syde i 10 minutter.
  6. Rør inn resten av kokosmelken og smak til med soya -og fishsauce til du synes suppen er passelig salt.
  7. Ha i laks i terninger og friske grønnsaker som er kuttet i stimler.
  8. La dette trekke i suppen til grønnsakene blir møre, men fortsatt sprø. Dryss over rikelig med grovhakket koriander før servering.

 

Server gjerne med nystekt brød.