Ingredienser
200 g | smør |
200 g | sukker |
2 stk | egg, store |
200 g | hvetemel |
1,5 ts | bakepulver |
Fyll
150 g | vaniljekrem |
350 g | epler |
1 ss | kanel malt |
1 ss | sukker |
Crumble
100 g | smør |
100 g | sukker |
100 g | hvetemel |
1 ts | kanel |
Eplekake med vaniljekrem og crumble
- uimotståelig god med høstens syrlige epler
Denne er enkel å lage og smaker nydelig med pisket krem eller vaniljeis til.
Slik gjør du
- Pisk smøret og sukkeret til en lys og luftig smørkrem.
- Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom dem.
- Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.
- Fordel røren i bunnen av en springform (med bakepapir i bunnen.
- Sprøyt vaniljekremen i en ring.
- Skrell eplene og del dem i båter/biter.
- Vend dem i sukker og kanel og fordel jevnt utover – trykk eplene litt ned i røren
Crumble
1. Bland kaldt smør i terninger, sukker, hvetemel og kanel i en foodprosessor.
2. Fordel crumble på toppen.
Stekes på 150 grader i 15 minutter. Så videre på 170 grader i 20-25 minutter.
Kos deg!