eplekake kurv med epler 1200 px bred hjemmeside.jpg

Ingredienser

200 g smør
200 gsukker
2 stkegg, store
200 ghvetemel
1,5 tsbakepulver

 

 

Fyll

150 gvaniljekrem
350 gepler
1 sskanel malt
1 sssukker

 

 

Crumble

100 gsmør
100 gsukker
100 ghvetemel
1 tskanel

 

Eplekake med vaniljekrem og crumble 

- uimotståelig god med høstens syrlige epler 

 Denne er enkel å lage og smaker nydelig med pisket krem eller vaniljeis til. 

 

Slik gjør du

  1. Pisk smøret og sukkeret til en lys og luftig smørkrem.
  2. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom dem.
  3. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.
  4. Fordel røren i bunnen av en springform (med bakepapir i bunnen.
  5. Sprøyt vaniljekremen i en ring. 
  6. Skrell eplene og del dem i båter/biter.
  7. Vend dem i sukker og kanel og fordel jevnt utover – trykk eplene litt ned i røren

 

Crumble

1. Bland kaldt smør i terninger, sukker, hvetemel og kanel i en foodprosessor. 

2. Fordel crumble på toppen.

Stekes på 150 grader i 15 minutter. Så videre på 170 grader i 20-25 minutter.

 

Kos deg!