foccacia.jpg

Ingredienser

5 dlkaldt vann
750 ghvetemel
15 gsalt
2 tstørrgjær
1 dlolivenolje
1 liten buntfrisk rosmarin
 maldonsalt

 

 

Hjemmelaget focaccia 

- tilbehøret som passer til alt.

Focacciaen har lang tradisjon i Italia, en tradisjon vi gjerne adopterer her i nord. Ikke rart, så godt som dette brødet smaker – og så enkelt som det er å bake. Hemmeligheten bak god smak ligger i å gi brødet den tiden det trenger for å vise seg frem fra sin beste side.

Slik gjør du

  1. Vi går i gang med å tilsette hvetemel og vann i kjøkkenmaskinen og lar det få en runde med eltekroken,
    før blandingen får hvile en halvtime.

  2. Så tilsetter vi salt og gjær, og fortsetter eltingen et kvarters tid.
    Ny tid for hvile. Denne gang cirka 20 minutter. 

  3. Imens rensker vi rosmarinbunten og lar bladene få en lett runde i morteren før de blir blandet med olivenoljen.
    Dette helles utover bakebrettet før deigen forsiktig kan tømmes ut av bollen og vendes inn i oljeblandingen.

  4. Deigen kan så trykkes ut med fingertuppene og fordeles utover bakebrettet til en tykkelse på tre, fire cm.
    Ny hvile, med heving i romtemperatur til den er luftig og god. Dette tar gjerne tre timer.

  5. Vi lar focacciaen få et godt dryss med maldonsalt før den settes inn i forvarmet ovn på 230 grader.
    Brødet kan stå i ovnen i ca 20 - 25 minutter, til det er godt stekt.