Ingredienser
5 dl | kaldt vann |
750 g | hvetemel |
15 g | salt |
2 ts | tørrgjær |
1 dl | olivenolje |
1 liten bunt | frisk rosmarin |
maldonsalt |
Hjemmelaget focaccia
- tilbehøret som passer til alt.
Focacciaen har lang tradisjon i Italia, en tradisjon vi gjerne adopterer her i nord. Ikke rart, så godt som dette brødet smaker – og så enkelt som det er å bake. Hemmeligheten bak god smak ligger i å gi brødet den tiden det trenger for å vise seg frem fra sin beste side.
Slik gjør du
- Vi går i gang med å tilsette hvetemel og vann i kjøkkenmaskinen og lar det få en runde med eltekroken,
før blandingen får hvile en halvtime. - Så tilsetter vi salt og gjær, og fortsetter eltingen et kvarters tid.
Ny tid for hvile. Denne gang cirka 20 minutter. - Imens rensker vi rosmarinbunten og lar bladene få en lett runde i morteren før de blir blandet med olivenoljen.
Dette helles utover bakebrettet før deigen forsiktig kan tømmes ut av bollen og vendes inn i oljeblandingen. - Deigen kan så trykkes ut med fingertuppene og fordeles utover bakebrettet til en tykkelse på tre, fire cm.
Ny hvile, med heving i romtemperatur til den er luftig og god. Dette tar gjerne tre timer. - Vi lar focacciaen få et godt dryss med maldonsalt før den settes inn i forvarmet ovn på 230 grader.
Brødet kan stå i ovnen i ca 20 - 25 minutter, til det er godt stekt.